DOMAĆI SENDVIČ SLADOLED JE NEŠTO ZA ČIM ĆE KLINCI ODLEPITI: Pravi se za čas, a voće birate sami! (RECEPT)

Daša Lončarević

23. 06. 2025. 000000 12:30

Foto: Instagram Printskrin/chica_stikla_kasika

Sastojci::⁣

12 keksića (može petit, zlatni pek ili kekssss)

300 g voća po želji⁣
1 kesica sladoleda koji se priprema sa mlekom po uputstvu iz kesice
100 ml mleka za potapanje keksa⁣

Priprema:⁣

Sipate sadržaj iz kesice i mutite sa mlekom (pripremiti po uputstvu iz kesice uglavnom je to oko 200, 300 ml mleka). Dodati maline ili neko drugi voće i promešati. Sipati malo arome vanile za bolji ukus. Na dno staviti keks, pa izliti smesu i ponovo staviti keks koji ste prethodno umočili u mleko. Staviti u zamrzivač da se zaledi, iseći i dekorisati po želji.

Možete koristiti 100 g crne otopljene čokolade i šarene mrvice.

 
 
 
 

View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Željka Draškić • recepti • inspiracija • dekoracija (@chica_stikla_kasika)

Prijatno! ⁣