Ručak za sve koji poste: Recept za posni đuveč sa šampinjonima (VIDEO)
27. 06. 2025. 000000 14:00
Foto: Bakina kuhinja
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 2 paprike
- 150 g šampinjona
- 1 manja tikvica
- 1 manji koren celera
- 1 veći krompir
- 1 kašika suvog začina
- mleveni biber
- 1 kašičica mlevene paprike
- ulje
Priprema:
Na ulju propržiti seckan luk i šargarepu. Dodati papriku i [ampinjone. Dodati tikvice na kockice i koren celera.
Na kraju dodati krompir tako]e iseckan na kockice. Kad se povrće malo ukrčka dodati začine.
Na kraju dodati 50 g opranog pirinča. Izmešati, pa prebaciti u tepsiju i zapeći bar 30 minuta da se pirinač obari.
U đuveču mora ostati tečnosti, ako nema dodati malo vode. Servirati toplo. Prijatno!