Ručak za sve koji poste: Recept za posni đuveč sa šampinjonima (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

27. 06. 2025. 000000 14:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 2 paprike 
  • 150 g šampinjona
  • 1 manja tikvica
  • 1 manji koren celera
  • 1 veći krompir
  • 1 kašika suvog začina
  • mleveni biber
  • 1 kašičica mlevene paprike 
  • ulje

Priprema:

Na ulju propržiti seckan luk i šargarepu. Dodati papriku i [ampinjone. Dodati tikvice na kockice i koren celera.

Na kraju dodati krompir tako]e iseckan na kockice. Kad se povrće malo ukrčka dodati začine.

Na kraju dodati 50 g opranog pirinča. Izmešati, pa prebaciti u tepsiju i zapeći bar 30 minuta da se pirinač obari. 

U đuveču mora ostati tečnosti, ako nema dodati malo vode. Servirati toplo. Prijatno!