SLADOLED TORTA KOJA JE GOTOVA ZA 15 MINUTA: Krem od limuna je pun pogodak u vrelim letnjim danima! (RECEPT)
Foto: Jutjub Printskirn/ Ricette dolci
Voćne torte najjednostavniji su način da se osvežimo tokom toplotog talasa, a kremasti slatkiši od limuna su bez premca u tome.
Danas vam predstavljamo recet za vrlo lagan dezert od nekoliko sastojaka, a za fil su vam potrebna samo tri: kondenzovano mleko, slatka pavlaka i limun, od kog ćete dobiti sok i koru.
Sastojci
- keks po želji
- 2 kašike šećera
- 120 ml vode
- 1/2 litra slatke pavlake
- 200 ml kondenzovanog mleka
- listići badema
- karamel sos
- 40 ml limunovog soka + još za umakanje keksa
- rendana kora dva limuna
Priprema
U duboku činiju sipajte 400 ml slatke pavlake i kondenzovano mleko, pa dobro promešajte.
Zatim u to sipajte 40 ml limunovog soka i rendanu koru limuna, pa dobro promešajte žicom.
U drugu posudu sipajte preostalih 100 ml slatke pavlake i umutite mikserom, pa to pažljivo prebacite u prvu smesu.
U odvojenu činiju sipate šećer, još malo limunovog soka i 120 ml vode i promešajte.
Kalup za torte obložite prozirnom, prijanjajućom folijom, pa na to nanesite malo pripremljenog fila i poravnajte špatulom.
Keks umačite u tečnost sa limunovim sokom, pa ređajte preko fila. Potom stavite novi sloj krema, poravnajte, ređajte keks umočen u razmućen limunov sok i ponavljajte dok ne potrošite materijal.
Prekrijte providnom folijom, pa stavite u zamrzivač na dva sata.
Kad izvadite, sklonite foliju, pre preklopite tacnom i okrenite kolač naopako dok sklanjate kalup. Pospite listićima badema, pa na kraju prelijte karamel sosom.
Priprema voćne sladoled-torte s limunom korak po korak
(Glossy)