SLADOLED TORTA KOJA JE GOTOVA ZA 15 MINUTA: Krem od limuna je pun pogodak u vrelim letnjim danima! (RECEPT)

Daša Lončarević

20. 08. 2025. 000000 15:57

Foto: Jutjub Printskirn/ Ricette dolci

Voćne torte najjednostavniji su način da se osvežimo tokom toplotog talasa, a kremasti slatkiši od limuna su bez premca u tome.

Danas vam predstavljamo recet za vrlo lagan dezert od nekoliko sastojaka, a za fil su vam potrebna samo tri: kondenzovano mleko, slatka pavlaka i limun, od kog ćete dobiti sok i koru.

Sastojci

  • keks po želji
  • 2 kašike šećera
  • 120 ml vode
  • 1/2 litra slatke pavlake
  • 200 ml kondenzovanog mleka
  • listići badema
  • karamel sos
  • 40 ml limunovog soka + još za umakanje keksa
  • rendana kora dva limuna

Priprema

U duboku činiju sipajte 400 ml slatke pavlake i kondenzovano mleko, pa dobro promešajte.
Zatim u to sipajte 40 ml limunovog soka i rendanu koru limuna, pa dobro promešajte žicom.
U drugu posudu sipajte preostalih 100 ml slatke pavlake i umutite mikserom, pa to pažljivo prebacite u prvu smesu.
U odvojenu činiju sipate šećer, još malo limunovog soka i 120 ml vode i promešajte.
Kalup za torte obložite prozirnom, prijanjajućom folijom, pa na to nanesite malo pripremljenog fila i poravnajte špatulom.
Keks umačite u tečnost sa limunovim sokom, pa ređajte preko fila. Potom stavite novi sloj krema, poravnajte, ređajte keks umočen u razmućen limunov sok i ponavljajte dok ne potrošite materijal.
Prekrijte providnom folijom, pa stavite u zamrzivač na dva sata.
Kad izvadite, sklonite foliju, pre preklopite tacnom i okrenite kolač naopako dok sklanjate kalup. Pospite listićima badema, pa na kraju prelijte karamel sosom.

Priprema voćne sladoled-torte s limunom korak po korak

(Glossy)