Stari recept za sataraš: Ovako sigurno uspeva (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

30. 06. 2025. 000000 15:05

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  •  500 g očišćene paprike
  • 2 veće glavice luka
  • 2  paradajza veća
  • ulje
  •  suvi začini, so

Priprema:

Isećo luk sitno. Isecite papriku. NJu uvek očistite i secite sa unutrašnje strane nikako sa spoljne jer je opna tvrda i trebaće vam duplo snage da je presečete. Luk stavite u tiganj i sipajte ulja Pržite na malo jačoj vatri. 

Kad postane staklast (nikako nemojte dodavati vodu) dodati papriku. Dodati suvi zači izmešati i poklopiti. Paradajz zaseći krstiće sa donje strane staviti u vodu da prostruji. Ostaviti 2 minuta pa izvaditi u hladnu vodu.

Oguliti ljusku iseći i staviti u sataraš. Izmešati i ostaviti nekoliko minuta da ispari višak tečnosti, ne sasvim neka ostane malo kad se provuče varjačom da se vidi dno. Servirati uz krompir pire.