Kako do savršene korice oslića? Prema ovom receptu će biti hrskav spolja, a sočan iznutra (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

03. 07. 2025. 000000 13:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 600 g ribe oslića
  • 2 kašike hlebnog brašna
  • 1 kašike kukuruznog brašna
  • 1 ravna kašičica mlevene slatke paprike
  •  soli
  • beli luk, peršunov list i limun po želji

Krompir salata:

  •  500 g krompira
  • so, mleveni biber
  • glavica crnog luka
  • ulje

Priprema:

Ribu očistiti i iseći na filete po želji. Posoliti. U kesu od zamrzivača staviti oba brašna sa paprikom i izmešati. Staviti ribu u kesu i istresti i dobro izmešati sa kesom. Izvaditi iz kese i otresti višak brašna. Pržiti u vrelom ulju da zarumeni sa jedne i druge strane oko 20 minuta. Vaditi na papirni ubrus.

Krompir skuvati sa ljuskom, pa ohladiti i iseći na krugove ili na kocke. Posoliti, dodati mleveni biber i so. Luk iseći na rebarca, pa posoliti i ostaviti da odstoji 5 minuta, pa izmešati sa krompirom. Sipati 1 kašiku sirćeta i malo ulja i promešati. Salata je gotova. Prijatno!