TRIK ZA PRIPREMU MESA: Sve što treba da uradite je da ga obložite kriškama ove voćke

Isidora Čolaković

05. 07. 2025. 000000 14:10

Foto: Shutterstock

Isprobajte jednostavan trik s kivijem, zahvaljujući kom će meso biti izuzetno mekano. Sve što treba da uradite jeste da obložite meso kriškama kivija i ostavite ga tako da odstoji neko vreme prije pripreme.

Kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono ono postaje vrlo meko. Ukoliko meso stavljate u marinadu, uradite sve kao što ste planirali, i na kraju dodajte na kriške isečen kivi nekih sat, dva pre pripreme.

Važno je da vam meso ne bude predugo obloženo kivijem, kako ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme.

Sličan efekat na meso ima i ananas, pa ga možete koristiti umesto kivija.

(Stvarukusa)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU