RECEPT ZA RIŽOTO: Ideja za preukusan obrok, idealan za vreme posta (VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Iz bakine kuhinje nam stiže recept za rižoto koji je savršena kombinacija sočnog povrća i kremaste teksture, a tajna je u minimalnom mešanju! Idealan je kao prilog uz meso ili ribu, a tokom posta postaje zvezda trpeze. Naučite kako da pripremite ovu fantastičnu poslasticu koja će Vas oduševiti!
Rižoto - sastojci:
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 manji krompir
suvi začin
mleveni biber
peršunov list
ulje
Rižoto - priprema:
Na ulju propržiti seckan crni luk i na kockice iseckanu šargarepu. Kad luk postane staklast dodati krompir iseckan na kockice, može i seckana paprika i tikvica i koren celera sve po želji.
Dodati suvi začin, mleveni biber po želji, mlevenu papriku ili tucanu. Naliti vodom da ogrezne i poklopiti. Smanjiti na minimum i kuvati 20-30 minuta da tečnost ispari.
Pred kraj dodati po želji seckan oljušten paradajz i peršunov list . Kad terčnost ispari i rižoto postane gust i kremast isključiti.
Ne sme se nikako mešati. Služiti kao prilog uz meso ili ribu, a za vreme posta se može jesti samostalno uz neku čorbicu...
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU