RECEPT ZA RIŽOTO: Ideja za preukusan obrok, idealan za vreme posta (VIDEO)

Isidora Čolaković

07. 07. 2025. 000000 16:30

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za rižoto koji je savršena kombinacija sočnog povrća i kremaste teksture, a tajna je u minimalnom mešanju! Idealan je kao prilog uz meso ili ribu, a tokom posta postaje zvezda trpeze. Naučite kako da pripremite ovu fantastičnu poslasticu koja će Vas oduševiti!

Rižoto - sastojci:

1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 manji krompir
suvi začin
mleveni biber
peršunov list
ulje

Rižoto - priprema:

 Na ulju propržiti seckan crni luk i na kockice iseckanu šargarepu. Kad luk postane staklast dodati krompir iseckan na kockice, može i seckana paprika i tikvica i koren celera sve po želji. 

Dodati suvi začin, mleveni biber po želji, mlevenu papriku ili tucanu. Naliti vodom da ogrezne i poklopiti. Smanjiti na minimum i kuvati 20-30 minuta da tečnost ispari.

Pred kraj dodati po želji seckan oljušten paradajz i peršunov list . Kad terčnost ispari i rižoto postane gust i kremast isključiti. 

Ne sme se nikako mešati. Služiti kao prilog uz meso ili ribu, a za vreme posta se može jesti samostalno uz neku čorbicu...

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU