Punjene paprike sa suvom slaninom: Malo drugačiji recept (FOTO)

Kristina LJubisavljević

12. 07. 2025. 000000 14:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebni sastojci:

  • 150 g suve slanine iscekvane na kockice
  • 2 glavice seckanog crnog luka 
  • 1 rendana šargarepa
  • 500 g mlevenog mesa 
  • 2 jaja
  • mleveni biber
  • 1 kašičica mlevene paprike 
  • 1 kašika suvog začina
  • 50 g opranog pirinča.
  • svež paradajz
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 2 pune kašičice gustine

Priprema:

Ispržiti suvu slaninu. Dodati seckan luk i rendanu šargarepu, pa poklopiti da se izdinsta. Kad je prženo, dodati sve iz tiganja u mleveno meso koje se ne prži.

Dodati opran pirinač, mlevenu papriku, mleveni biber. Ubaciti suvi začin i jaja (može i seckan peršun). Sve dobro izjednačiti.

Puniti oprane paprike kojima ste izvadili seme. Zatvarati kriškama paradajza.

Ređati u šerpu i naliti vodom. Kuvati paprike oko 50 minuta. U manju činiju sipati kuvani paradajz, pa dodati gustin i razmutiti. Uliti u papriku.

Dodati malo suvog začina i kašičicu šećera. Ostaviti da vri na tihom 5 minuta. Ručak je spreman!