SLATKI KUPUS PO RECEPTURI IZ BIVŠE JUGE: Ovako su ga nekada domaćice pripremale

Isidora Čolaković

12. 07. 2025. 000000 19:00

Foto: Shutterstock

Svako od nas ima sećanje na neko jelo iz detinjstva koje je bilo popularno u staroj Jugoslaviji. Jedno od njih je sladak kupus bez mesa po receptu koji vam predstavljamo u nastavku.

Sastojci:

1 glavica kupusa
1 šolja paradajza iz flaše
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
svež peršun, so
2 čena belog luka

Zaprška:

pola kašike brašna
malo ulja
mlevena i tucana ljuta paprika

Priprema:

Šargarepu i luk isecite sitno pa prodinstajte u šerpi na malo ulja. Isecite kupus i ubacite u šerpu.

Nalijte vodom i ostavite da se kuva oko pola sata. Ubacite paradajz iz flaše. Posolite.

U tiganj stavite malo ulja i pola kašike brašna pa propržite. Dodati mlevenu papriku i malo tucane ljute po želji i time zapržiti kupus. Blago promešati. Na kraju dodati peršunov list.

(Krstarica)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU