PROJARA SA SIROM I PRAZILUKOM: Recept za preukusan, tradicionalni doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)

Isidora Čolaković

18. 07. 2025. 000000 11:00

Foto: Privatna arhiva

Projara - sastojci:

lonče od 200 ml

2-3 jaja
lonče kukuruznog brašna
1/2 lončeta hlebnog brašna
1 šolja sira
1 šolja jogurta
50 ml ulja
1 manji praziluk propržen
1 prašak za pecivo
so

Projara - priprema:

Žicom umutiti jaja, ubaciti brašno sa praškom za pecivo, zatim dodati kukuruzno brašno, pa propržen seckan praziluk.

Dodati jogurt, sir, ulje i so i sve izjednačiti. Sipati u obložen pleh pek papirom, dodati još kockicu sira izdrobljenog na površinu testa. 

Dodati po želji malo susama. 

Peći na 30-40 min, Na  220 stepeni C.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU