Tradicionalni recept za kupus sa mesom: Na ovaj način se sprema brzo i lako (VIDEO)
19. 07. 2025. 000000 14:00
Foto: Bakina kuhinja
Potrebno je:
- 1 glavica kupusa
- 3 krmenadle svinjske od vrata
- 2 šargarepe
- 1 krompir
- 1 zelena paprika
- 1 praziluk
- 2 paradajza
- celer koren i list
- so, aleva paprika
- list peršuna
- 1 kašika brašna
Kupus iseći na pola, izvaditi koren i odstraniti spoljne listove. Iseći krupne kocke, pa pola poređati u dublju i veću šerpu zajedno sa kremenadlama. Iseći povrće sa srednje kocke, pa pola dodati na kupus.
Odozgo dodati drugu polovinu sečenog kupusa i na kraju drugu polovinu seckanog povrća.
Ubaciti i malo lišća celera ili stabljike, ljutu papriku i sipati pola šerpe vode.. Kuvati oko 50 minuta. Dodati oguljen paradajz, seckan beli luk i zaćin. Kuvati još 5-6 minuta.
U tiganj staviti ulje i brašno, propržiti da porumeni, pa dodati mlevenu crvenu papriku i odmah ubaciti u kupus. Lagano promešati.
Ostaviti minut-dva da se kuva, pa na kraju ubaciti seckan peršunov list. Prijatno.