Tradicionalni recept za kupus sa mesom: Na ovaj način se sprema brzo i lako (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

19. 07. 2025. 000000 14:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 1 glavica kupusa
  • 3 krmenadle svinjske od vrata
  • 2 šargarepe
  • 1 krompir
  • 1 zelena paprika
  • 1 praziluk
  • 2 paradajza
  • celer koren i list
  • so, aleva paprika
  • list peršuna
  • 1 kašika brašna

Kupus iseći na pola, izvaditi koren i odstraniti spoljne listove. Iseći krupne kocke, pa pola poređati u dublju i veću šerpu zajedno sa kremenadlama. Iseći povrće sa srednje kocke, pa pola dodati na kupus.
Odozgo dodati drugu polovinu sečenog kupusa i na kraju drugu polovinu seckanog povrća.

Ubaciti i malo lišća celera ili stabljike, ljutu papriku i sipati pola šerpe vode.. Kuvati oko 50 minuta. Dodati oguljen paradajz, seckan beli luk i zaćin. Kuvati još 5-6 minuta.

U tiganj staviti ulje i brašno, propržiti da porumeni, pa dodati mlevenu crvenu papriku i odmah ubaciti u kupus. Lagano promešati.

Ostaviti minut-dva da se kuva, pa na kraju ubaciti seckan peršunov list. Prijatno.