NEVEROVATNO DOBRA PITA OD OSTATKA HLEBA: Jelo koje dokazuje da se od jednostavnih sastojaka može stvoriti pravo kulinarsko čudo (VIDEO)
Foto: Printskrin/Youtube/ Bakina kuhinja
Zaboravite na bacanje starog hleba, jer će on u ovoj piti dobiti potpuno novi, neodoljiv život. Sočne kockice hleba upijaju bogati preliv od jaja, jogurta i kajmaka, dok se sir i šunka savršeno stapaju u svakom zalogaju. Ova brza, laka i izuzetno ukusna pita idealna je za doručak, večeru, iznenadne goste ili kao savršen dodatak svakoj trpezi.
Pripremite se da vas oduševi njena mekoća, sočnost i predivan ukus!
Potrebno je:
kockice starog hleba
2 jaja
300 ml jogurta
100 gr kockice sira
150 gr šunke ili sl.
1 puna kašika kajmaka ili pavlake
Priprema:
Tepsiju obložiti pek papirom pa poeđati kockice šunke a preko pola kockica hleba
Ubaciti sir na kocke i kocke šunke, umututi jaja, kajmak i i jogur i preliti polocinom.
Dodati drugi deo hleba preko sir i šunka, pa preliv jaja .. peći na 200 stepeni c 45-50 minuta.
Seći prohlađeno servirati uz jogurt ili kiselo mleko. Jako ukusno i dobro.