Kako da napravite savršeno penaste krofne? Recept iz BAKINE KUHINJE
Foto: Bakina kuhinja
Potrebno je:
- 300 ml mlakog mleka
- 2 jaja
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- korica limuna
- 550 - 600 g brašna T-400
- malo soli i ulje
Priprema:
Razmutiti kvasac u mlakom mleku, dodati 2 kašike brašna, pa ostaviti 5 minuta da nadođe. U vanglicu sipati kvasac, dodati jaja, mleko, koricu limuna, malo soli, zamesiti mekše testo i ostaviti da naraste.
Premesiti i pustiti da još jednom nadođe. Razviti u pravougaonik, seći u kraće trake širine dva prsta. Svaku traku uviti, pa spojiti ivice, staviti na kockice pek papira i ređati u pleh. Pritisnuti odozgo. Pokriti da se ne suši.
U šerpu sipati ulja da bude tri prsta dubine i spuštati nadošle krofne tako što ćete ih izvrtati u vruće ulje. Ulje ne sme biti jako vrelo da ne izgore.
Na indukcionu ploču podesiti na jačinu 6, a na električnom šporetu na jačinu 2. Kad zarumene, okrenuti. Posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom.