RECEPT ZA ZLATNE ROLNICE: Gosti će vas pitati kako ste ih napravili, a ukućani će ih razgrabiti sa stola (VIDEO)

Isidora Čolaković

30. 07. 2025. 000000 13:30

Foto: Privatna arhiva

Ova brza i jednostavna pita, pravo iz bakine kuhinje, spaja hrskave kore sa bogatim nadevom od sira, jogurta i šunke. Lako se priprema, a rezultat su savršeni, zlatni rolatći puni ukusa, idealni za doručak, večeru ili iznenadnu poslasticu. Uz dodatak susama za hrskavost i miris, ovi zalogaji su pravi užitak koji se služi topao i obećava da će nestati sa stola u trenu!

Zlatne rolnice - sastojci:

8 tanjih kora,

200 gr sira,

2 jaja,

200 ml jogurta,

1/2 praška za pecivo,

50 ml ulja,

malo susama,

50 gr šunke

Zlatne rolnica - priprema:

Rernu uključite na 200 stepeni C. Umutite jaja viljuškom, dodajte izdrobljen sir i jogurt. Dodajte ulje i prašak za pecivo pa sve izjednačite. Odvojite kore. Prvu koru premažite uljem, a posle onih sedam premazujte nadevom skroz do ivica. 

Polako uvijte u rolat. Oštrim nožem, skalperom ili žiletom isecite tanke rolatiće oko 3 cm širine i ređajte uspravno u pleh obložen pek papirom i premazan uljem. 

U sredinu ubacite po malo kockice šunke, a oko rolatića dodajte malo crnog susama. Pecite na 200 stepeni C 30 minuta da lepo zarumeni. 

Služiti toplo.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU