HAVANA TORTA: Treba vam samo 6 sastojaka, a gosti će je obožavati
Foto: Printskrin/Youtube
Potrebno je:
1 l mleka
450 g kristal šećera
3 kesice želatina u granulama ( 30 gr )
500 ml slatke pavlake
200 g lešnik napolitanki
200 g lešnika
Priprema:
Želatin stavite sa nekoliko kašika mleka da nabubri. Onda otopite 200 g šećera pa izliti na metalnu tacnu sa pek papirom. Pomešajte ostatak mleka sa šećerom pa stavite da proključa. Onda sklonite sa vatre.
Umešajte 5 kašika vrelog mleka u želatim i promešajte pa dodajte smesu sa želatinom. Umutite mikserom pa pustite da se ohladi.Zasebno umutite slatku pavlaku. Zatim je sjedinite sa smesom od želatina. Polomite ohlađen šećer pa dodajte lešnike i napolitanke. Dobro sameljite u blenderu.
U kalup obložen folijom stavite petinu mlevenih sastojaka, pa preko četvrtinu fila.
Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal.
Ostavite tortu poklopljenu u frižideru preko noći.
(Trpeza)