HAVANA TORTA: Treba vam samo 6 sastojaka, a gosti će je obožavati

Kristina Lalić-Spirković

30. 07. 2025. 000000 19:00

Foto: Printskrin/Youtube

Potrebno je:

1 l mleka
450 g kristal šećera
3 kesice želatina u granulama ( 30 gr )
500 ml slatke pavlake
200 g lešnik napolitanki
200 g lešnika

 

Priprema:

Želatin stavite sa nekoliko kašika mleka da nabubri. Onda otopite 200 g šećera pa izliti na metalnu tacnu sa pek papirom. Pomešajte ostatak mleka sa šećerom pa stavite da proključa. Onda sklonite sa vatre.

Umešajte 5 kašika vrelog mleka u želatim i promešajte pa dodajte smesu sa želatinom. Umutite mikserom pa pustite da se ohladi.Zasebno umutite slatku pavlaku. Zatim je sjedinite sa smesom od želatina. Polomite ohlađen šećer pa dodajte lešnike i napolitanke. Dobro sameljite u blenderu.

U kalup obložen folijom stavite petinu mlevenih sastojaka, pa preko četvrtinu fila.

Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal.

Ostavite tortu poklopljenu u frižideru preko noći.

(Trpeza)