TURSKI PASULJ: Umesto mesa dodajte jedan sastojak

Kristina Lalić-Spirković

30. 07. 2025. 000000 17:00

Foto: Shutterstock

Služi se na sobnoj temperaturi ili hladan, a servira se sa malo soka od limuna preko i peršunom, a tajni sastojak je paradajz.

 

Turski pasulj - sastojci:

500g šarenog pasulja

3 šargarepe

2 glavice crnog luka

1 zelena paprika

4 čena belog luka

paradajz opciono, po ukusu

3 kašike maslinovog ulja

pola kašičice šećera

1 šolja tople vode

šaka peršuna

so i biber

svež limun

 

Turski pasulj - priprema:

Potopite pasulj u vodi veče pre pripreme. Ujutru procedite pasulj i kuvajte ga dok ne omekša. U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje i dodajte iseckanu šargarepu. Ostavite da se dinsta nekoliko minuta, a potom dodajte luk i papriku. Krčkajte sve zajedno oko pet minuta. Dodajte paradajz, beli luk i šolju tople vode. Začinite po ukusu. Nakon što pasulj proključa, ostavite da se kuva još desetak minuta. Sada ovoj smesi sa povrćem dodajte skuvan pasulj. pokrijte šerpu poklopcem ali napola i ostavite ovaj secijalitet da se krčka oko pola sata. Prijatno!

(Krstarica)