BRZE KROFNICE KOJE SE PRAVE BEZ KVASCA: Meke, preukusne i mogu se jesti i kao slatke i kao slane! (RECEPT)

Daša Lončarević

15. 08. 2025. 000000 10:22

Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 200 ml jogurta
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 200 gr brašna
  • 3 kašike ulja
  • malo soli
  •  ulje

Priprema:

Jaje umutiti dodati malo soli i ulje i jogurt pa umešati žicom.  Dodati prosejano brašno i prašak za pecivo i vanilin šećer i mešati dok testo ne postane glatko. Ugrejati ulje (dva prsta) pa kašikom spuštati  sa manjom na u tiganj. Ulje mora biti srednje temperature. Pržiti sa obe strane. 

Vaditi ih na ubrus da se ocede i služiti tople. Mogu da se jedu kao slane ili slatke.

Prijatno!