POSNI SALČIĆI BEZ KVASCA I JAJA: Meko testo kao duša, a fil od oraha osvaja na prvi zalogaj! (RECEPT)

Daša Lončarević

19. 08. 2025. 000000 12:30

Foto: Bakina kuhinja

Ovi salčići su idealan izbor za sve prilike, a posebno za posne dane. Pogledajte video i uverite se sami koliko je lako napraviti ovu poslasticu!

Sastojci:

  • 500 gr brašna
  • 200 ml piva
  • 50 ml kisele vode
  • 50 ml ulja
  • korica limuna
  • 1 vanilin šećer
  • 1-2 kašike šećera
  • malo soli

 

Za nadev:

  • 100 gr mlevenih oraha
  • šećer za orahe


Priprema:

Prosejati brašno sa praškom za pecivo, pa dodati ulje, pivo i kiselu vodu. Dodati koricu limuna, vanilin i običan šećer i zamesiti testo. Testo treba da bude mekše. Ako je tvrdo dodajte kiselu vodu, ako je suviše meko - malo brašna.

 Znači mekše testo razviti u pravougaonik. Iseći na trake  U mlevene orahe dodati malo kisele vode i šećer ili neki pekmez i izmešati.

 Vaditi kašičicom fil i staviti na dno trake testa. Presavijte onda testo pa pritisnite samo ćoškove, ne sredinu, pa nožem presecite  i ređajte u pleh. Peći na 200 stepeni 30-40 minita.

Prijatno!