POSNI BUREK SA KROMPIROM: Hrskav i sočan, pravićete ga stalno! (RECEPT)

Daša Lončarević

26. 08. 2025. 000000 15:30

Foto: Bakina kuhinja

Ovaj hrskavi burek, punjen sočnim krompirom i pripremljen sa samo nekoliko sastojaka, idealan je izbor za lagan i ukusan obrok. Zgužvane kore mu daju posebnu teksturu, a mešavina kisele vode i ulja čini ga neverovatno sočnim.

Sastojci:

  • tanje gotove kore
  • ulje
  • 2 krompira
  • so ili začin
  •  biber
  • kisela voda

Priprema:

Na ulju propržiti iseckan luk ili praziluk. Krompir oguliti i izrendati. U krompir ubaciti luk i izmešati. Dodati začin ili so, biber i izjednačiti. Manju tepsiju obložiti jednom korom pa je podmazati. Gužvati kore i ređati na dno jednu do druge, pa  poprskati kiselom vodom i sa malo ulja. Poravnati drugi red, pa nastaviti opet sa gužvanim korama pa poređati trećinu izrendanog krompira. 

Pokriti korama zgužvanim pa krompir poređati i tako dok ne potrošite sav nadev. Pokriti celom korom ušuškati burek preliti uljem i poprskati kiselom vodom. Peći na 200 stepeni 30-40 minuta da lepo porumeni. Izvrnuti na tanjir i seći toplu i služiti.

Prijatno!  
 

(Bakina kuhinja)