Pita sa mesom i tikvicama: Pravi se brzo, a biće kao iz pekare
Foto: Bakina kuhinja
Potrebno je:
- 250-300 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 manja tikvica
- malo belog luka u granulama
- malo slatke paprike
- 1 jaje
- suvi začin
- mleveni biber
- ulje
- tanke kore
- 1 jaje
- 200 ml jogurta
- malo ulja
Priprema:
Pleh obložiti pek papirom. Ispržiti iseckan luk. Meso ispržiti na luku. Tikvice rendane posoliti, pa iscediti i dodati u meso. Malo dinstati. Dodati mlevenu papriku, beli lik, suvi začin i mleveni biber. Dodati na kraju jaje i sve izjednačiti.
Na dno pleha stavite jednu koru ivice da vise preko tepsije. Kore gužvati u harmoniku, pa saviti na pola i ređati jednu do druge na dno. Dodati na svaku zgužvanu koru kašiku nadeva i raširiti.
Preko takođe sve to ponoviti dok se ne istroši. Prekriti sa dve kore. Pitu iseći na kocke. Razbiti jaje u činiju, dodati jogurt i ulje kao i jednu kašičicu praška za pecivo i preliti pitu u zasečeni deo. Protresti da pita pokupi tečnost koliko može.
Peći na 200 stepeni C 50-60 minuta. Prijatno!