FRANCUZI SAMO OVAKO PRAVE PITU SA JABUKAMA I ZATO JE NAJLEPŠA: Uvek dodaju ove sastojke koji daju sasvim poseban šmek! (RECEPT)

Daša Lončarević

02. 09. 2025. 000000 19:30

Foto: Shutterstock

Francuzi imaju poseban način pripreme pite od gotovih kora – jednostavan, ali toliko ukusan da osvaja na prvi zalogaj. Savršeno se slaže uz šoljicu kafe ili čaja i idealna je za sve koji vole brze, a prefinjene poslastice.

Sastojci:

  • 500gr gotovih kora za pitu
  • 1kg jabuka
  • 200gr šećera
  • sok od jednog limuna
  • 200gr naseckane suve kajsije
  • 200gr naseckanih smokvi
  • 200gr seckanih suvih šljiva
  • 200gr krupno mlevenih oraha
  • 150ml ulja za kvašenje i premazivanje kora i gotovih rolata

Priprema:

Napravite fil za kore tako što ćete prodinstati kilogram rendanih jabuka sa šećerom, cimetom i sokom od limuna. Zatim dodajte seckano suvo voće. Filujte pitu i pecite je na 180 stepeni Celzijusa oko 25 minuta.

Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!

(kurir.rs)