FRANCUZI SAMO OVAKO PRAVE PITU SA JABUKAMA I ZATO JE NAJLEPŠA: Uvek dodaju ove sastojke koji daju sasvim poseban šmek! (RECEPT)
02. 09. 2025. 000000 19:30
Foto: Shutterstock
Francuzi imaju poseban način pripreme pite od gotovih kora – jednostavan, ali toliko ukusan da osvaja na prvi zalogaj. Savršeno se slaže uz šoljicu kafe ili čaja i idealna je za sve koji vole brze, a prefinjene poslastice.
Sastojci:
- 500gr gotovih kora za pitu
- 1kg jabuka
- 200gr šećera
- sok od jednog limuna
- 200gr naseckane suve kajsije
- 200gr naseckanih smokvi
- 200gr seckanih suvih šljiva
- 200gr krupno mlevenih oraha
- 150ml ulja za kvašenje i premazivanje kora i gotovih rolata
Priprema:
Napravite fil za kore tako što ćete prodinstati kilogram rendanih jabuka sa šećerom, cimetom i sokom od limuna. Zatim dodajte seckano suvo voće. Filujte pitu i pecite je na 180 stepeni Celzijusa oko 25 minuta.
Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!
(kurir.rs)