Kremaste kocke koje osvajaju na prvi zalogaj: Prave se jednostavno, a o ukusu ćete danima pričati (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

06. 09. 2025. 000000 09:33

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 2-3 kašike šećera
  • 200 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 150 gr brašna
  • 2 kašike griza
  • 1 prašak za pecovo
  • 1 kašika kakaa

Sastojci za krem:

  • 500 ml mleka
  • 2 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  •  malo ruma
  • 5 punih kašika griza
  • 100 g kokosa

Priprema: 

Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati žumanca. Ubaciti brašno sa praškom za pecivo griz, jogirt, ulje i prosejan kakao. Sve izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom i izliti masu. Peći na 200 stepeniC 30 min. 

Malo prohladiti. Dok se peče kolač provreti mleko sa šećerom i vanilin šečero. Izmešati kokos i griz, pa zakuvati i dodati pred kraj vanilin šećer i kad se malo prohladi rum po želji

Biskvit iseći popreko da dobijete dva dela, pa donji premazati filom ostavite 3-4 kašike za premaz. 

Kad ste premazali nadevom poklopiti gornjim delom poklopiti i premazati odozgo, pa posuti kokosom i mrvicama čokolade. Možete i preliti čokoladom. 

Najbolje da kolač ostavite da odstoji preko noći da upije i da se dobro ohladi u frižideru. Prijatno!