RECEPT ZA MLINCE SA PEČURKAMA: Ukusan i kremast ručak koji će biti gotov za 15 minuta

Isidora Čolaković

10. 09. 2025. 000000 18:30

Foto: Shutterstok

Ako tražite toplo, zasitno i kremasto jelo koje spaja tradicionalni ukus domaće kuhinje sa modernim twistom, kremasti mlinci sa pečurkama su pravi izbor. Ovo jelo je savršeno za brzi ručak ili večeru, a pritom ne zahteva puno vremena ni posebne kulinarske veštine. Sočne pečurke u pavlaci i mleku daju bogat ukus, dok mlinci upijaju sos i postaju savršeno mekani i aromatični.

Sastojci:

250 g mlinaca
400 g šampinjona (ili drugih pečuraka po izboru)
1 crni luk
2 čena belog luka
200 ml pavlake za kuvanje
150 ml mleka
2 kašike putera (ili ulja)
50 g parmezana (ili tvrdog sira po ukusu)
So i biber po ukusu
Malo svežeg peršuna (za dekoraciju)

Priprema:

Mlinci se preliju vrelom vodom i ostave nekoliko minuta da omekšaju, zatim se dobro ocede.

Priprema pečuraka:

Na puteru (ili ulju) propržiti sitno seckan crni luk dok ne postane staklast. Dodati beli luk i kratko propržiti.

Dodavanje pečuraka:

Dodati seckane pečurke i pržiti ih dok ne puste i ispare vodu, a zatim blago porumene.

Kremasti sos:

Sipati pavlaku i mleko, začiniti solju i biberom i kuvati nekoliko minuta dok se ne zgusne.

Spajanje sa mlincima:

U sos dodati oceđene mlince i dobro promešati da upiju kremasti sos.

Finalni dodir:

Pospite narendanim parmezanom i svežim peršunom.
Poslužite odmah, dok je jelo toplo i kremasto.

(Stil)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU