Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

14. 09. 2025. 000000 12:30

Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 

  •  300 g junećeg mesa od vrata ili plećke
  • pola kašičice soli
  •  malo sode bikarbone,
  •  bibera po ukusu
  •  manji čen belog luka. 
  • prema želji, možete dodati i par kapi mineralne vode umesto bujona.

Priprema:

Meso samleti, a zatim dodati so, biber i sitno seckan beli luk. Sve dobro zamesiti rukama dok smesa ne postane lepljiva. 

Po želji, dodati malo mineralne vode da smesa postane sočnija. Smesu staviti u zamrzivač na 20 do 30 minuta da se malo stegne. Kesu blago nauljiti da se meso ne lepi. 

Oblikovati ćevape direktno u kesi, pa ih ređati na tanjir. Peći ih na dobro zagrejanom tiganju, roštilju ili u rerni dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Poslužiti odmah uz luk i somun.