PAPRIKE PUNJENE KUPUSOM: Na ovom receptu ćete biti zahvalni tokom zime!

Daša Lončarević

16. 09. 2025. 000000 17:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 1.5 kg kupusa
  • 15-20 malih paprika može somborka
  • 150 gr. soli
  • 150 gr šećera
  • 500 ml. alkoholno sirećeta 9%
  • 1,5 l vode
  • malo ljute paprike
  • celerov list
  • biber u zrnu

Priprema:

Kupus izrendati (ribanac) malo posoliti pa ga malo rukama izgnječiti i ostaviti 15 minuta. Papriku oprati i izvaditi seme. Kupus cediti rukama i puniti paprike kupusom. Mogu se zatvoriti listovima paprike ili zelenog paradajza ali nije obavezno. Ređati u oprane tegle, a između stavljati ljute papričice. Ubacite obazeno i celerov list i nekoliko zrna bibera. U šerpu sipati 1,5 litar litre vode, pa dodati 500 ml sirećeta, zatim so i šećer i izmešati. Staviti plastične pritiskače, pa zatvoriti metalnim poklopcem. 

1.Način
Staviti u rernu pa uključiti na 90 stepeni i držati 90 minuta, a tegle ostaviti u rerni dok se ne ohlade.

2. Način

Na  ovu količinu tečnosti dodati pola kašičice vinobrana i pola kašičice konzervansa i sa tim naliti i dobro zatvoriti.

3.Način

 U tegle staviti prutove rena i naliti ali ako koristite ovaj način, zimnicu treba proveriti posle jedno 3, 4 nedelje.
Obavezno držati u hladnom i mračnom prostoru.
 

BONUS VIDEO: