PITA SA JABUKAMA I VIŠNJAMA: Svilenkast fil i ukus koji se ne zaboravlja zbog jednog sastojka! (RECEPT)

Daša Lončarević

17. 09. 2025. 000000 18:30

Foto: Bakina kuhinja

Ova pita je magična kombinacija hrskavih kora i svilenkastog, sočnog fila od jabuka i višanja. Dodatak suvog grožđa daje joj poseban, bogat ukus. Laka je za pripremu, a oblik malih rolnica je čini savršenom za posluženje. Idealna je za posle ručka, uz popodnevnu kafu ili za iznenadne goste.

Uživajte u svakom zalogaju!

Sastojci:

  • tanke kore za pitu
  • 600 gr rendanih jabuka
  • 300 gr smrznutih višanja
  • 50 gr suvog groždja
  • malo cimeta
  • 2 kašike griza 
  • ulje
  • kisela voda

Priprema:

Izrendati jabuke dodati cimet , suvo grožđe. Ubaciti  griz pa zasladiti po želji. Koru raširiti na sto, pa pouljiti  i poprskati kiselom vodom.

Dodati drugu i nju isto tako i treću pa na nju razbacati rendane jabuke sa suvim grožđem i rasporediti po neku višnju. Saviti sa strane i uviti u rolat. Ređati jednu do druge u pleh obložen pek papirom. 

Rolnice premazati uljem pa ih iseći na pola i još svaku na pola da dobijete manje komade. Peći na 200 stepeni C 40 minuta.

Pogledajte i video:

Prijatno!

BONUS VIDEO: