RECEPT ZA TIKVICE IZ RERNE: Brz ručak za početak radne nedelje (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

22. 09. 2025. 000000 11:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 2 tikvice
  • 3 jaja
  • 100 g šunke
  • 3 kašike brašna
  • soli 
  • malo ulja
  • 50 g kačkavalja

Priprema:

Tikvice oguliti i iseći ih po dužini, pa ih podeliti na dva dela, ali ne do kraja kako bi mogle da se napune. 

Dobro posoliti i ostaviti 30 minuta, pa ocediti tečnost. Na foliju staviti brašno i umutiti 2-3 jaja.

Tikvice uvaljati u brašno, dodati rendani kačkavalj, pa po list šunke, a onda jaja. 

Redjati u pleh obložen pek papirom i premazati uljem . Peći na 220 stepeni C 45-50 min.