ZIMNICA KOJA MIRIŠE NA UŠUŠKANU JESEN: Recept za kompot od jabuka i krušaka

Kristina Lalić-Spirković

28. 09. 2025. 000000 08:00

Foto: Shutterstock

Kisele jabuke i slatke kruške se savršeno dopunjuju, pa ovaj kompot ima bogat ukus. 


Potrebno je:

500 g krušaka
500 g jabuka 
1 litar vode
80 g šećera ili meda
štapići cimeta
nekoliko karanfilića


Priprema:

Jabuke i kruške oljuštite, očistite i isecite na veće komade. U šerpi prokuvajte vodu i dodajte šećer ili med i promešajte.

Dodajte kruške, jabuke, cimet i karanfilić. Kuvajte na laganoj vatri 20 minuta dok voće ne omekša. Nakon kuvanja ostavite kompot da se malo ohladi pre serviranja.
Ako volite kompote, možete probati i mirisni kompot od dunja.

(Informer)

 

BONUS VIDEO: