TRIK ZA POHOVANJE MESA: Profesionalni kuvari konačno otkrili kako da vam ono uvek bude hrskavo spolja, a mekano iznutra

Isidora Čolaković

05. 10. 2025. 000000 16:30

Foto: Shutterstok

Pohovano meso je omiljeno jelo mnogih, ali nije lako postići savršenu kombinaciju sočnosti i hrskave korice. Često brašno ili prezle ne daju željeni rezultat. Pravi kuvari znaju da postoji jedna tajna namirnica koja menja sve – i čini da meso bude uvek sočno, mirisno i savršeno pripremljeno.

Tajna koja menja sve

Ta magična namirnica je pivo. Kada se dodaje u smesu za pohovanje, pivo čini testo laganim, vazdušastim i omogućava da meso zadrži svoje sokove dok se korica peče do savršene hrskavosti. Rezultat je jelo koje mami osmehe i komplimente svakog ko ga proba.

Sastojci za savršenu smesu

3 jaja
5 kašika brašna
1 kašika prezli
1/2 kašičice soli
200 ml piva

Priprema

Umutite jaja, pa dodajte brašno, so, prezle i pivo. Dobro izmešajte da smesa bude homogena. Meso uvaljajte u ovu smesu i pecite na uobičajen način dok ne dobije zlatno-smeđu hrskavu koricu. Već posle prvog zalogaja oseća se razlika – sočno, mekano i savršeno pohovano!

Trik za dodatnu savršenost

Koristite hladno pivo – testo će biti laganije i hrskavije.
Uverite se da je ulje dovoljno vrelo pre pečenja.
Ne pretrpavajte tiganj – meso treba da se peče ravnomerno.
Samo pravi kuvari znaju ovu malu tajnu – dodajte pivo i vaše pohovano meso nikada neće biti suvo!

(Krstarica)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU