RECEPT ZA PRELIVENE PUNJENE PAPRIKE: Pravo domaće, tradicionalno jelo, idealno za porodični ručak (VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Iz bakine kuhinje nam stiže recept za prelivene punjene paprike.
Prelivene punjene paprike - sastojci:
500 gr. mlevenog mesa
15 srednjih paprika baburica
1 glavica luka
ulje
2 šargarepe
1 jaje
1 kašika belog luka u granulama
malo paradajza
100 gr. pirinča
1 kašika začina ili soli
malo bibera
aleva paprika
200 ml kuvanog paradajza
Prelivene punjene paprike - priprema:
Papriku oprati i izvaditi drškice sa semenkicama. Luk iseći, malo propržiti na ulju, dodati rendanu šargarepu, pa kad se malo proprži dodati u mleveno meso i sve rukama dobro izraditi, a zatim dodati beli luk, so, biber, alevu papriku i opran pirinač. Sve rukama dobro izmešati.
Puniti nadevom paprike i zatvarati kolutovima paradajza.
Papriku ređati u tepsiju i sipati vodu i malo ulja, poklopiti folijom i staviti u rernu na 220 stepeni C oko 45-50 min.
U pola pečenja otklopiti, pa dodati 300 ml vode u koju ste dodali kašiku brašna i jednu kašičicu mlevene paprike i malo suvog začina.
Sipati u rerni preko njih da se paprike zapeku još 15 min. Uživajte!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU