RECEPT ZA NAJUKUSNIJU GIBANICU: Biće gotova za samo 20 minuta, a evo u čemu je trik za savršen ukus

Isidora Čolaković

04. 10. 2025. 000000 20:00

Foto: Shutterstok

Kada nemate mnogo vremena i želite domaću, sočnu gibanicu koja se pravi brzo i lako, postoji trik koji menja sve. Za 20 minuta možete imati pitu koja miriše kao da ste je pravili satima, a ukusom ostavlja sve bez daha.

Evo kako da je pripremite, korak po korak.

Sastojci

1 pakovanje gotovih kora za pitu (oko 500 g)
300 g sitnog sira
200 ml jogurta
3 jaja
50 ml ulja
Prstohvat soli
Po želji: susam ili seckani orasi za posipanje

Priprema – korak po korak

U velikoj posudi umutite jaja sa jogurtom i uljem.
Dodajte sir i prstohvat soli, dobro promešajte da dobijete kremastu smesu.
Pripremite pleh i premažite ga tankim slojem ulja.
Rasporedite jednu koru, premažite je smesom, zatim stavite drugu koru i ponovite postupak dok ne potrošite sve kore i fil.

Na vrh pospite susam ili orahe za vizuelni efekat i hrskavu koricu.
Prethodno zagrejanu rernu stavite na 180°C i pecite 15–20 minuta, dok površina ne postane zlatno-smeđa.

Ostavite da se malo prohladi pre sečenja – gibanica ostaje sočna i kremasta.

Trik za sočnost

Ključ je u ravnomernom prelivanju filom između slojeva kora. Svaka kora upija kremu, a gibanica ostaje sočna bez razvlačenja ili višesatnog pečenja.

Brzi saveti

Koristite sveže gotove kore – štede vreme, a ukus je autentičan.
Ne štedite na siru i jogurtu – oni daju bogatstvo ukusa.
Peći na srednjoj temperaturi da spolja bude zlatna i hrskava, a unutra kremasta.
Za dodatni wow efekat, poslužite uz malo svežeg začinskog bilja ili pavlake.
Ovaj recept omogućava da gibanica bude gotova za 20 minuta, sočna i puna ukusa, a svi gosti će tražiti recept.

Probajte i sami se uverite u magiju ovog brzog, a fenomenalnog jela!

(Krstarica)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU