SAVRŠENE KOCKICE OD MESA PO BAKINOM RECEPTU: Možete ih pržiti u ulju ili u rerni!

Daša Lončarević

08. 10. 2025. 000000 15:00

Foto: Bakina kuhinja

Zaboravite na klasično paniranje – meso se seče, marinira i peče u jednoj fantastičnoj smesi koja garantuje neverovatnu sočnost i ukus! U marinadu idu sastojci koji će piletinu učiniti savršeno mekanom iznutra i zlatnom spolja. Bilo da se odlučite za pečenje u rerni ili prženje u dubokom ulju, ovo je najlakši način da pripremite ručak koji će nestati sa stola dok ste rekli "keks".

Potrebno je: 

  • Par pilećeg mesa
  • začin za piletinu
  • suvi začin
  • mleveni biber
  • 2 kašike granula belog luka
  • 1 kašike kisele pavlake
  • 2 kašike majoneza
  • 2 jaja
  • 2 kašike brašna

Priprema:

Meso iseckati na sitne kockice, dodati začin za piletinu, suvi začin,  biber, beli luk, kiselu pavlaku, majonez, jaja, i brašno i sve izmešati.

Meso možete pržiti zu dubokom ulju ili u mafin kalupima koje ćete prethodno podmazati uljem. 

Prijatno! 

BONUS VIDEO: