SAVRŠENE KOCKICE OD MESA PO BAKINOM RECEPTU: Možete ih pržiti u ulju ili u rerni!
08. 10. 2025. 000000 15:00
Foto: Bakina kuhinja
Zaboravite na klasično paniranje – meso se seče, marinira i peče u jednoj fantastičnoj smesi koja garantuje neverovatnu sočnost i ukus! U marinadu idu sastojci koji će piletinu učiniti savršeno mekanom iznutra i zlatnom spolja. Bilo da se odlučite za pečenje u rerni ili prženje u dubokom ulju, ovo je najlakši način da pripremite ručak koji će nestati sa stola dok ste rekli "keks".
Potrebno je:
- Par pilećeg mesa
- začin za piletinu
- suvi začin
- mleveni biber
- 2 kašike granula belog luka
- 1 kašike kisele pavlake
- 2 kašike majoneza
- 2 jaja
- 2 kašike brašna
Priprema:
Meso iseckati na sitne kockice, dodati začin za piletinu, suvi začin, biber, beli luk, kiselu pavlaku, majonez, jaja, i brašno i sve izmešati.
Meso možete pržiti zu dubokom ulju ili u mafin kalupima koje ćete prethodno podmazati uljem.
Prijatno!
BONUS VIDEO: