POVRĆE PRIPREMLJENO NA POSEBAN NAČIN: Idealan recept ukoliko želite zdrav obrok (RECEPT)
Foto: Printscreen/ YouTube - Bakina kuhinja
Iz bakine kuhinje nam stiže recept za povrće koje vam može poslužiti kao prilog ili kao samostalno jelo ukoliko ste na dijteti.
Povrće - sastojci:
dve tikvice
jedna šargarepa
dva krompira
500 g šampinjona
malo maslinovog ulja, so (himalajska so)
biber, mleveni origano
beli luk, peršunov list
bosiljak (ko voli), vrlo malo slatke paprike
Povrće - priprema:
Tikvice se najpre iseku na deblje štapiće, posole (himalajskom solju) i ostave oko 15 minuta da puste višak tečnosti. Nakon toga, tikvice malo isprati od soli i prebrisati kuhinjskim ubrusom. Zatim krompir iseći na deblje štapiće, dok se šargarepa samo preseče na pola. Šampinjonima skinuti nogice i ostaviti samo glave. Glave šampinjona se samo posole (himalajskom solju) i ostavljaju bez suvog začina.
Povrće (tikvice, krompir, šargarepa) i šampinjone staviti u jednu duboku činiju. Preko povrća sipati malo maslinovog ulja. Dodati so, biber, origano, beli luk i peršunov list. Ko voli, može dodati i malo bosiljka. I vrlo malo slatke paprike.
NAPOMENA: Šampinjone ne činiti suvim začinima. Sve dobro izmešati rukama da se začini ravnomerno rasporede po svakom komadu. Pleh za pečenje obložiti papirom za pečenje i rasporediti povrće. Peći dok ne dobije lepu zlatnu boju. Služiti toplo uz posnu čorbu i integralni hleb.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU