SAVRŠEN RUČAK IZ RERNE: Ovako pripremljene pileće šnicle ćete stalno praviti! (RECEPT)

Daša Lončarević

05. 11. 2025. 000000 11:30

Foto: Bakina kuhinja

Danas spremamo piletinu na način koji će osvojiti i vas i vaše ukućane. Ceo trik je u posebnoj, mirisnoj smesi u koju se umaču šnicle, pre nego što ih stavite u rernu! 

Proverite zašto je ovo moj omiljeni način pripreme!

Sastojci:

  •  pola kilograma pilećeg filea
  •  dva jaja
  •  dve kašike gustina
  • malo slatke mlevene paprike
  •  pola kašike belog luka u prahu
  •  jedna kašika začina po izboru
  •  mleveni biber
  • 30 ml ulja

Priprema:

Isecite pileći file na šnicle pa ih izlupajte.

U posudu razbijte jaja, dodajte dve kašike gustina, 30 ml ulja, slatku mlevenu papriku, beli luk u prahu, začin i mleveni biber, pa sve dobro izmešajte da dobijete homogenu smesu. 

Pleh obložite pek papirom. Šnicle provlačite kroz smesu od jaja i ređajte ih u pleh. 

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumene, oko 35 do 40 minuta. Služite uz prilog po želji.

Prijatno!

(Bakina kuhinja)

BONUS VIDEO: