DINSTANA BORANIJA: Posni recept za ručak
13. 11. 2025. 000000 10:32
Foto: Bakina kuhinja
Sastojci:
- jedna veća glavica crnog luka
- jedna sveža paprika
- jedna do dve šargarepe
- 500 g smrznute boranije
- jedan veći krompir
- jedna do dve kašičice suvog začina
- jedna kašičica slatke paprike
- pola kašičice brašna, ulje i so
Priprema:
Jednu veću glavicu crnoga luka, jednu svežu papriku i jednu do dve šargarepe iseckati i pržiti na ulju da se fino izdinsta i omekša. Dodati 500 g smrznute boranije, zatim veći krompir iseckan na sitne kockice.
Preliti vodom da ogrezne i pustiti da vri. Kada boranija potpuno uvri, staviti vodenu zapršku. U činiju staviti jednu do dve kašičice suvog začina, jednu kašičicu slatke paprike i pola kašičice brašna.
Sve to izmešati sa vodom i sipati u boraniju, dobro izmešati i pustiti da se još pet minuta ukuva. Prijatno!