DINSTANA BORANIJA: Posni recept za ručak

Kristina LJubisavljević

13. 11. 2025. 000000 10:32

Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 

  • jedna veća glavica crnog luka
  •  jedna sveža paprika 
  • jedna do dve šargarepe 
  • 500 g smrznute boranije
  •  jedan veći krompir
  •  jedna do dve kašičice suvog začina
  •  jedna kašičica slatke paprike
  •  pola kašičice brašna, ulje i so

Priprema:

Jednu veću glavicu crnoga luka, jednu svežu papriku i jednu do dve šargarepe iseckati i pržiti na ulju da se fino izdinsta i omekša. Dodati 500 g smrznute boranije, zatim veći krompir iseckan na sitne kockice.

Preliti vodom da ogrezne i pustiti da vri. Kada boranija potpuno uvri, staviti vodenu zapršku. U činiju staviti jednu do dve kašičice suvog začina, jednu kašičicu slatke paprike i pola kašičice brašna.

Sve to izmešati sa vodom i sipati u boraniju, dobro izmešati i pustiti da se još pet minuta ukuva. Prijatno!