SAVRŠENA VIKEND TORTA: Ne treba vam rerna, fil s ene kuva, gotova se za pola sata! (VIDEO)

Daša Lončarević

13. 11. 2025. 000000 18:00

Foto: Jutjub Printskrin/ Domaći Recepti

Sastojci:

Kora:

  • 300 g mlevenog keksa 
  • Po želji šećer u prahu
  • 100 g mlevenog pečenog lešnika 
  • 150 g maslaca 
  • 1 kašika Neskvika / kakaa / čokolade (ili šta imate) 
  • 100 – 200 ml mleka

Fil:

  • 600 ml mleka
  • 1 pakovanje gotove smeše za krempitu 
  • 500 ml slatke pavlake za šlag
  • 100 g mlečne čokolade
  • 50 g crne čokolade
  • 100 g mlevenog pečenog lešnika
  • 150 – 200 g lešnik napolitanki 

Priprema

U posudu stavite keks, (po želji šećer u prahu), mleveni lešnik, pa dodajte otopljeni maslac i promešajte. 

Dodajte mleko po želji. Prebacite smesu u kalup na tacnu, poravnajte i ostavite u frižideru dok pripremate fil. 

Umutite sa mlekom smešu za krempitu – mekano. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku za šlag, pa je dodajte u 2–3 puta smesi za krempitu i sjedinite. Ne mutite previše da ne postane pretvrdo. Otopite čokoladu (obe vrste ili po želji). 

Napolitanke pre lomljenja stavite u zamrzivač da budu lakše lomljive. 

Prvi deo fila: dodajte mleveni lešnik i izlomljene napolitanke, pa promešajte.

Drugi deo fila: dodajte otopljenu čokoladu (po želji druge sastojke).

Na koru nanesite prvo deo sa napolitankama, pa deo sa čokoladom, poravnajte pa kratko ohladite.

Na kraju dekoracija: slatka pavlaka, što god želite. 

Prijatno!

(Domaći recepti)

BONUS VIDEO: