SAVRŠENA VIKEND TORTA: Ne treba vam rerna, fil s ene kuva, gotova se za pola sata! (VIDEO)
Foto: Jutjub Printskrin/ Domaći Recepti
Sastojci:
Kora:
- 300 g mlevenog keksa
- Po želji šećer u prahu
- 100 g mlevenog pečenog lešnika
- 150 g maslaca
- 1 kašika Neskvika / kakaa / čokolade (ili šta imate)
- 100 – 200 ml mleka
Fil:
- 600 ml mleka
- 1 pakovanje gotove smeše za krempitu
- 500 ml slatke pavlake za šlag
- 100 g mlečne čokolade
- 50 g crne čokolade
- 100 g mlevenog pečenog lešnika
- 150 – 200 g lešnik napolitanki
Priprema
U posudu stavite keks, (po želji šećer u prahu), mleveni lešnik, pa dodajte otopljeni maslac i promešajte.
Dodajte mleko po želji. Prebacite smesu u kalup na tacnu, poravnajte i ostavite u frižideru dok pripremate fil.
Umutite sa mlekom smešu za krempitu – mekano. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku za šlag, pa je dodajte u 2–3 puta smesi za krempitu i sjedinite. Ne mutite previše da ne postane pretvrdo. Otopite čokoladu (obe vrste ili po želji).
Napolitanke pre lomljenja stavite u zamrzivač da budu lakše lomljive.
Prvi deo fila: dodajte mleveni lešnik i izlomljene napolitanke, pa promešajte.
Drugi deo fila: dodajte otopljenu čokoladu (po želji druge sastojke).
Na koru nanesite prvo deo sa napolitankama, pa deo sa čokoladom, poravnajte pa kratko ohladite.
Na kraju dekoracija: slatka pavlaka, što god želite.
Prijatno!
(Domaći recepti)
BONUS VIDEO: