RECEPT ZA KOLAČ SA JABUKAMA: Sa ovom poslasticom ne možete pogrešiti (VIDEO)

Isidora Čolaković

15. 11. 2025. 000000 10:30

Foto: Bakina kuhinja

Kombinacija sočnih jabuka, mirisnog cimeta i kremastog fila (vi stavljate puding od jagoda, može i čokolada po želji) ostaviće sve bez reči. U njemu se krije jedna tajna mekoća zbog koje se doslovno topi u ustima. Pogledajte kako da od samo jedne jabuke napravite kolač sa dva reda testa, i to bez mnogo muke. Idealan je uz popodnevnu kafu!

Kolač sa jabukama - sastojci:

tri jaja

tri kašike šećera

jedna šolja (oko 200 grama) brašna

jedna šolja (oko 50 ml) ulja

jedna puna šolja jogurta (oko 100 ml)

jedan prašak za pecivo

jedna cela oljuštena jabuka isečena na kockice

malo cimeta

za fil:

jedan puding od jagoda (ili čokolade)

mleko po uputstvu za puding

sto grama suvoga grožđa

komadić putera

šećer po želji

Kolač sa jabukama - priprema:

Najpre se umute jaja,  šećer, pa se dodaje jogurt, brašno i prašak za pecivo da se dobije kompaktno testo.

Potom se u testo dodaje jedna oljuštena jabuka isečena na kockice i posuta cimetom, pa se sve lepo izmeša.

Skuvajte puding od jagoda u mleku po uputstvu. Puding zasladite po želji (dodajte jednu, dve ili tri kašike šećera). U topli puding dodajte sto grama suvoga grožđa i komadić putera, pa sve dobro izmešajte i malo prohladite.

Pleh prečnika 24 cm se premaže puterom ili se obloži papirom.

Sipajte jedan red (pola) testa sa jabukama, pa preko njega rasporedite prohlađeni puding od jagoda.

Odozgo ravnomerno rasporedite drugi deo testa sa jabukama.

Peče se na 200 stepeni oko 50 minuta. Pred kraj pečenja pokrijte kolač da ne zagori.

Može se posuti ljuspicama badema pre pečenja.