U OVOME LEŽI TAJNA SAVRŠENE ČOKOLADNE TORTE: Trik poslastičara koji se jednostavno primenjuje

Kristina LJubisavljević

17. 11. 2025. 000000 08:00

Foto: Shutterstock

Domaćice širom sveta pomno prate emisije poznatog poslastičara Rudolfa Van Vina, i usvajaju svaki trik koji on prenese.

Ovog puta vam donosimo trik za savršenu čokoladnu glazuru po njegovom receptu. Vaše torte će biti prava mala remek-dela ukoliko budete pratili ove korake. 

Sastojci:

  •  250 g omekšalog putera
  •  300 g šećera u prahu
  • 200 g crne čokolade (istopljene)
  • 2 kašike kakao praha
  •  100 g tečne slatke pavlake

Priprema:

Omekšali puter pomešajte sa šećerom pa mutite mikserom dok se u potpunosti ne sjedine sastojci i smesa ne postane glatka.

Zatim dodajte kakao prah i još malo mutite. Smanjite brzinu na najslabiju, pa ubacite otopljenu čokoladu i, na kraju, slatku pavlaku. Mutite dok se ne dobije glatka i penasta smesa.

Ukoliko ima grudvica, činiju na kratko stavite u posudu sa vrelom vodom, a zatim nastavite s mućenjem. Glazuru naneti dok je još uvek penasta i glatka.

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO