OMILJENI SENDVIČ ENTONIJA BORDEJNA SE PRAVI OD SAMO 5 SASTOJAKA I ZA MANJE OD 3 MINUTA: Ovako nešto još niste probali! (RECEPT)
Foto: Instagram Printskrin/food_with_george
Ako postoji jelo koje savršeno spaja jednostavnost i izvanredan ukus, onda je to Bourdainov sendvič sa mortadelom. Ovaj legendarni chef i gastro putopisac je prvi put probao ovaj specijalitet 2007. godine u baru "Do Mané" u Sao Paulu, tokom snimanja svoje emisije "No Reservations". Toliko ga je oduševio da ga je kasnije uvrstio i u svoj kuvar Appetites iz 2016. godine. Godinama kasnije, sendvič koji je Entoni Bordejn promovisao ne gubi na svojoj popularnosti. Evo kako ga možete rekreirati kod kuće.
Savršena jednostavnost u pet sastojaka
Bordejnova verzija ovog sendviča sastoji se od samo pet sastojaka, međutim magija se krije upravo u njihovoj kombinaciji.
Sastojci
- Kajzerica ili sourdough pecivo
- 6 tankih slojeva mortadele
- 2 tanka sloja Provolone sira
- 1 kafena kašičica majoneza
- 1,5 kafena kašičica Dijon senfa
Priprema
Priprema je vrlo jednostavna, ali zahteva nekoliko trikova kako bi sendvič bio savršen. Počinje laganim tostiranjem peciva, što će mu dati dodatnu hrskavost. Mortadelu je potrebno pržiti na srednje jakoj vatri kako bi dobila hrskavu teksturu. To ćete uraditi tako što ćete svaki list suhomesnatog naslagati na gomilice u tiganju. Nakon što dobije zlatnosmeđu koricu, na nju se stavlja Provolone sir koji se lagano topi dok upija aromu pržene mortadele.
Pecivo se zatim premazuje majonezom i Dižon senfom, a zatim se na njega prizvoljno slažu gomilice mortadele sa sirom. Ključni detalj? Sendvič se jede dok je još topao i hrskav.
Prijatno!
(Journal)
BONUS VIDEO: