OD SADA ĆETE SAMO OVAKO PRAVITI PILETINU: Recept za sos koji će joj dati neverovatan ukus (VIDEO)

Isidora Čolaković

26. 11. 2025. 000000 14:30

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za poseban sos za piletinu. Umesto klasične vode i brašna, u saft ide tajna kombinacija koja ga čini neverovatno bogatim i gustim. Meso se raspada, povrće daje pun ukus, a sos je toliko dobar da ćete ga pojesti sa kašikom! Ovo je zdravlje na tanjiru, sa ukusom pravog, domaćeg, sporog kuvanja.

Piletina - sastojci:

pileći bataci

glavica crnog luka

4, 5 svežih paprika

paradajz sos 100 ml ili 2 veća paradajza

2 kašike ulja

3 čena belog luka

So i peršun.

Piletina -priprema:

U širem tiganju zagrejte dve kašike ulja. Batake posolite, pa ih dinstajte kratko sa svih strana dok ne dobiju lepu rumenu boju, a zatim ih izvadite i ostavite sa strane, a ulje i sokove iz mesa ostavite u tiganju. Ako ima mnogo ocedite.

 U posebnoj posudi, na vrlo malo ulja, dinstajte  crni luk na rebarca i paprike dok potpuno ne omekšaju, a pred kraj dinstanja dodajte paradajz ili 100 ml kuvanog sosa. Kuvajte još 5 minuta. 

Smesu od luka, paprike i paradajza prebacite u blender i dodajte beli luk i miksirajte dok ne dobijete potpuno gladak, svilenkasti sos. Sos iz blendera sipajte u tiganj gde je ostalo ulje od piletine. Vratite batake u sos i sve zajedno lagano krčkajte još 10 minda se ukusi sjedine. 

Poslužite toplo sa peršunom.