KORAK PO KORAK DO SAVRŠENIH PALAČINKI: Poslušajte sledeće savete i uživaćete u savšenom ukusu (RECEPT)

Isidora Čolaković

27. 11. 2025. 000000 19:30

Foto: Shutterstock

Da bi palačinke ispale savršene, iskusne domaćice na kraju u smesu dodaju šoljicu kipuće vode.

Sastojci:

2 jajeta
200 g brašna
300 ml mleka
2 kašike šećera
Prstohvat soli
50 ml vode (po receptu dodati i malo kipuće vode)
Ulje za prženje

Etapa 1: Priprema smese

Odvojite belanca od žumanca.

U većoj posudi pomešajte brašno, žumanca, mleko i 50 ml obične vode. Dobro umutite da ne ostanu grudvice.

Dodajte so i šećer i još jednom lagano promešajte.

Etapa 2: Priprema belanaca

Belanca umutite u čvrst sneg.

Pažljivo ih umešajte u prethodno pripremljenu smesu. Ovako ćete dobiti vazdušnije i mekše palačinke.

Etapa 3: Finalni trik – dodavanje kipuće vode

Kada je smesa umućena, dodajte malo kipuće vode.

Promešajte lagano dok smesa ne dobije optimalnu gustinu. Ovaj korak sprečava da se palačinke lepe i daje im savršenu teksturu.

Etapa 4: Prženje

Zagrejte tiganj i dodajte malu količinu ulja.

Sipajte smesu u tiganj i pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Palačinke servirajte po želji – sa džemom, medom, čokoladom ili voćem.

(Stil)

BONUS VIDEO: