POSNA ČORBA: Sprema se sa karfiolom i pirinčem, i prava je vitaminska bomba (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

27. 11. 2025. 000000 13:45

Foto: Bakina kuhinja

Sastav:

  • praziluk
  • 1 veća šargarepa (narendana)
  • 1 zelena paprika
  • 1/1 glavice cvetova karfiola
  • 1 manji koren celera
  • 4 kašike opranog pirinča
  • 2 l vode
  • suvi biljni začin, mleveni biber, peršunov list

Priprema:

Praziluk sitno iseckajte, šargarepu narendajte, a papriku isecite na kockice. Na malo ulja, u šerpi, propržite praziluk, narendanu šargarepu i papriku.

Kada se to dobro proprži, dodajte karfiol podeljen na sitnije cvetove.

Sve lepo izdinstajte nekoliko minuta. Nalijte 2 l vode. Posolite, pobiberite i dodajte suvi biljni začin. Čorbu kuvajte ukupno oko 40 minuta. 

Na polovini kuvanja dodajte četiri kašike opranog pirinča. Ostavite da se sve zajedno kuva dok pirinač potpuno ne omekša i čorba se zgusne. Na kraju čorbu pospite seckanim peršunovim listom. Prijatno!