POSNA ČORBA: Sprema se sa karfiolom i pirinčem, i prava je vitaminska bomba (VIDEO)
27. 11. 2025. 000000 13:45
Foto: Bakina kuhinja
Sastav:
- praziluk
- 1 veća šargarepa (narendana)
- 1 zelena paprika
- 1/1 glavice cvetova karfiola
- 1 manji koren celera
- 4 kašike opranog pirinča
- 2 l vode
- suvi biljni začin, mleveni biber, peršunov list
Priprema:
Praziluk sitno iseckajte, šargarepu narendajte, a papriku isecite na kockice. Na malo ulja, u šerpi, propržite praziluk, narendanu šargarepu i papriku.
Kada se to dobro proprži, dodajte karfiol podeljen na sitnije cvetove.
Sve lepo izdinstajte nekoliko minuta. Nalijte 2 l vode. Posolite, pobiberite i dodajte suvi biljni začin. Čorbu kuvajte ukupno oko 40 minuta.
Na polovini kuvanja dodajte četiri kašike opranog pirinča. Ostavite da se sve zajedno kuva dok pirinač potpuno ne omekša i čorba se zgusne. Na kraju čorbu pospite seckanim peršunovim listom. Prijatno!