OVO JEDINI NAČIN KAKO SE DINSTA MESO DA BUDE MEKO KO DUŠA: Jedna stvar je od ključnog značaja!

Daša Lončarević

05. 12. 2025. 000000 17:00

Foto: Shutterstock

Dinstano meso je sočno, ukusno i topi se u ustima. Samo ovako se pravilno dinsta meso, potrebno je da budete strpljivi i duže dinstate na laganoj temperaturi.

Kada se pripremaju npr. juneći ili svinjski gulaš ili paprikaš, meso upija ukuse i mirise i takva jela su pravi užitak. Kod dinstanja mesa potrebno je samo da budete strpljivi, jer što se duže pravilno dinsta biće bolje i raspadaće se.

Evo jednog univerzalnog recepta za meso, a ostale sastojke prilagodite.

Sastojci:

  • oko 700 g svinjskog mesa
  • 1 puna kašika masti
  • voda
  • 1 kašika suvog začina
  • mlevena crvena paprika

Priprema:

Meso iseći na kocke,staviti u dublju šerpu,naliti vodom da prelije meso, dodati mast i suvi začin.

Staviti meso da se krčka 2 do 3 sata na laganoj temperaturi.

Kada počne da se raspada pustiti da ispari sva voda i da se malo uprži.

Na kraju dodajte malo mlevene crvene paprike.

Meso poslužiti sa omiljenim prilogom, svežim ili pečenim povrćem, krompirom na primer.

(Krstarica)

BONUS VIDEO: