ČAROBNI RECEPT ZA POSNE PUNJENE PAPRIKE: Zaboravićete na meso pri prvom zalogaju! (VIDEO)

Daša Lončarević

12. 12. 2025. 000000 12:00

Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa, rendana
  •  2 kašike opranog pirinča
  • 2  kašike sojinih mrvica natopljenih u toploj vodi
  • 3  čena belog luka na listiće
  • suvi začin, mleveni biber, slatka mlevena paprika
  • 2 kašike seckanih oraha
  •  paradajz na kockice
  • 1 kašika gustog paradajza (kuvanog/mlevenog)
  • paprike (za punjenje)
  • listići krompira ili paradajza (za zatvaranje)
  • 1 kašičica brašna
  • 200 ml kuvanog paradajza
  •  100 ml vode, malo ulja (za preliv)
  • malo krompira (sečenog na dugačko)

 Priprema:

Crni luk sitno iseckati, a šargarepu izrendati. Oboje se na ulju fino izdinsta jedno pet, šest minuta. Zatim se dodaju dve pune kašike opranog pirinča, dve kašike natopljenih sojinih mrvica i tri čena belog luka isečenih na listiće.

Zatim se doda jedna kašika gustog paradajza (kuvanog/mlevenog), suvi začin, mleveni biber, slatka mlevena paprika, dve kašike seckanih oraha i paradajz na kockice, pa sve dobro izjednači. Ovom smesom napuniti paprike i odozgo ih zatvoriti listićima krompira ili paradajzom. 

U jednu činiju staviti jednu kašičicu brašna, dodati 200 ml kuvanog paradajza i 100 ml vode i malo ulja, izmešati i sipati po paprikama. Između paprika dodati malo krompira sečenog na dugačko, koji se pospe sa malo suvog začina, mlevene paprike i malo ulja, pa pobosti tamo gde ima mesta u tepsiji. 

Peći na 220°C jedno 45 minuta, prvo pokriti sa folijom, a posle otkriti da se lepo zapeče.

Prijatno!

(Bakina kuhinja)

BONUS VIDEO: