TRIK ZA NAJHRSKAVIJE KROMPIRIĆE: Sa ovim tajnim sastojkom nema greške
Foto: Shutterstok
Uz jedan trik sa sodom bikarbonom dobićete najhrskavije krompiriće iz rerne. Garantovano uspeva i nema greške.
Jedan kuvar je na društvenim mrežama podelio trik za spremanje pečenog krompira, a sve što je potrebno je da pratite korake i pripremite samo nekoliko sastojaka: krompir, so i sodu bikarbonu! Upravo je tajna u tom belom prahu!
Otkrivamo kako da vam krompir ispadne savršeno hrskav spolja i mekan iznutra, tako da dobijete najhrskavije krompiriće koje ste ikada jeli.
Trik sa sodom bikarbonom: Tajna hrskave korice
Prvo, kuvar preporučuje da operite i oljuštite krompir pre nego što ga iseckate.
Stavite krompr u šerpu sa vodom i dodajte četvrtinu šolje soli.
Sačekajte da proključa i zatim dodajte kašičicu sode bikarbone – to je trik! Soda bikarbona razbija površinu krompira a pečenjem tako dobijene skrobne korice dobijate hrskav specijalitet.
Kuvajte krompir 20-25 minuta dok ne omekša. Zagrejanu posudu za pečenje na na 180 stepeni Celzijusa.
Ocedite krompir, dodajte malo ulja i malo soli. Krompir stavite u posudu koju ste namenili za pečenje i možete, po želji, dodati još malo ulja.
Pecite ga 35 do 40 minuta. Obavezno povremeno okrećite krompir tako da dobiju dobru, ujednačenu koru. Poslužite sa solju i biberom.
Savršena hrskavost je konačno moguća
Ovaj jednostavan trik menja sve kada je u pitanju pečenje krompira. Više nema potrebe za dubokim prženjem da biste dobili savršenu teksturu. Uz samo jednu kašičicu sode bikarbone, dobićete najhrskavije krompiriće iz rerne – savršeno hrskave spolja i mekane iznutra.
Probajte ga već danas, podelite tajnu sa prijateljima i uživajte u specijalitetu koji će postati vaš novi omiljeni prilog!
(Krstarica)
BONUS VIDEO: