NAJSAVRŠENIJI POSNI PASULJ ZA SVETOG NIKOLU: "Starinski recept moje babe koji sam ponosno dala monahinji"
17. 12. 2025. 000000 17:30
Foto: Jutjub Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković
Valentina posni pasulj za Svetog Nikolu pravi na starinski način, po receptu njene babe, a jedino što je promenila je to što umesto običnog ulja koristi maslinovo i dodaje biber.
"Sve ostalo je po njenom receptu, bar mi je tako prenela majka. Od majke sam naučila nekoliko verzija pripreme pasulja za našu slavu, ali mi se ova ipak najviše dopada. Nedavni susret sa monahinjom iz obližnjeg sela kod Leskovca iskoristila sam da joj prenesem ovaj recept i neke svoje recepte, nadam se da su ih već isprobali i da im se dopadaju", navela je Valentina u opisu videa.
Posni pasulj za Svetog Nikolu
Potrebno je:
- 1 kg belog pasulja
- 1 crni luk
- 1 praziluk
- 10-15 suvih crvenih paprika
- 200-250 ml ulja
- 5-6 čenova belog luka
- Biber, so, crvena začinska paprika, ljuta paprika
(Blic žena)
BONUS VIDEO: