POSNA BAJADERA: Ovaj recept će postati centar svake trpeze (VIDEO)
Foto: Bakina kuhinja
Potrebno je:
- 150 ml vode
- 150 g šećera
- 120 g posnog margarina
- 100 g čokolade
- 100 g kikirikija
- 50 g oraha
- posni keks
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
Vodu i šećer staviti da provri, pa u to dodati margarin i čokoladu i mešati dok se sve ne istopi, a zatim skloniti sa vatre. Kikiriki i orahe prethodno malo prepeći u tiganju da puste miris, pa ih samleti tako da ostanu i krupniji parčići.
Keks takođe podeliti, pa jednu polovinu samleti, a drugu rukama izmrviti na krupnije komade da se osete pod zubom. U toplu smesu sa čokoladom dodati kikiriki, orahe i obe vrste keksa, pa sve dobro promešati da dobijete gustu masu.
Smesu izliti u pleh (30x20) koji ste obložili pek papirom ili u silikonski kalup, pa dobro pritisnuti i poravnati.
Za glazuru istopiti 100 g čokolade sa dve kašike ulja, preliti preko bajadere i ostaviti na hladnom da se dobro stegne pre sečenja.