Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВАКО СЕ ПЕРУ КОЖНЕ ПАНТАЛОНЕ: Не правите почетничке грешке

Кожне панталоне се не перу у машини за веш, али постоје ефикасни начини за њихово одржавање

1712913429_897479_shutterstock-1414586183_iff.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Многима су кожни одевни комади најдражи, али и најтежи за одржавање. Права кожа изгледа луксузно, али на њој остају зној и бактерије.

Многи се питају која су правила за њихово одржавање.

Док се фармерке могу прати на сваких пет до седам ношења, кожне панталоне не можете само ставити у веш машину.

Некада су жене уклањале флеке с кожне ођеће ацетоном или бензином, али то никада не би требало радити. То може да уништи заштитни горњи слој коже, баш као и детерџенти за прање рубља. 

Одећа ће постати груба и изгубиће свој сјај, а ако одлучите да укључите центрифугу, панталоне могу да се деформишу. Екстремна влажност такође може да изазове оштећење коже.

 

Како опрати кожне панталоне?
Ако имате флеку на тамним кожним панталонама, покушајте да је уклоните влажним сунђером.

Ако имате флеку на светлим кожним панталонама, најбоље је да их однесете на хемијско чишћење.

Да би кожне панталоне биле мање прљаве, препорука је да се испод њих умјесто обичног доњег веша носе хеланке.
Ако су вам кожне панталоне  мокре, обришите их сувим пешкиром и оставите да се осуше, али не на сунцу или радијатору.

Кожну одећу можете да обришете вазелином, глицерином или рицинусовим уљем.

Данас лако можете да пронађете панталоне које су направљене од еко коже и које су лакше за одржавање. Али и ту  постоје нека правила.

Овакве панталоне можете да перете у веш машини, али на ниским температурама и одвојено од остале одеће. 

(Инфоремер)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ



 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas