Oglas
· · Komentari: 0

OVAKO SE PERU KOŽNE PANTALONE: Ne pravite početničke greške

Kožne pantalone se ne peru u mašini za veš, ali postoje efikasni načini za njihovo održavanje

1712913429_897479_shutterstock-1414586183_iff.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Mnogima su kožni odevni komadi najdraži, ali i najteži za održavanje. Prava koža izgleda luksuzno, ali na njoj ostaju znoj i bakterije.

Mnogi se pitaju koja su pravila za njihovo održavanje.

Dok se farmerke mogu prati na svakih pet do sedam nošenja, kožne pantalone ne možete samo staviti u veš mašinu.

Nekada su žene uklanjale fleke s kožne ođeće acetonom ili benzinom, ali to nikada ne bi trebalo raditi. To može da uništi zaštitni gornji sloj kože, baš kao i deterdženti za pranje rublja. 

Odeća će postati gruba i izgubiće svoj sjaj, a ako odlučite da uključite centrifugu, pantalone mogu da se deformišu. Ekstremna vlažnost takođe može da izazove oštećenje kože.

 

Kako oprati kožne pantalone?
Ako imate fleku na tamnim kožnim pantalonama, pokušajte da je uklonite vlažnim sunđerom.

Ako imate fleku na svetlim kožnim pantalonama, najbolje je da ih odnesete na hemijsko čišćenje.

Da bi kožne pantalone bile manje prljave, preporuka je da se ispod njih umjesto običnog donjeg veša nose helanke.
Ako su vam kožne pantalone  mokre, obrišite ih suvim peškirom i ostavite da se osuše, ali ne na suncu ili radijatoru.

Kožnu odeću možete da obrišete vazelinom, glicerinom ili ricinusovim uljem.

Danas lako možete da pronađete pantalone koje su napravljene od eko kože i koje su lakše za održavanje. Ali i tu  postoje neka pravila.

Ovakve pantalone možete da perete u veš mašini, ali na niskim temperaturama i odvojeno od ostale odeće. 

(Inforemer)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU



 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas