Pet kandidata za Auto godine u Srbiji 2020.

02. 03. 2020. 000000 10:12

Foto:AAN

Tradicionalni Izbor srpskog automobila godine 2020. koji bira Asocijacija automobilskih novinara Srbije ulazi u završnu fazu.

Pet finalista, kandidata za ovu prestižnu titulu, bilo je proteklog vikenda na jednom od poslednjih testova novinarskog žirija a za lokaciju je izabrana "baza" u Nemenikućama na Kosmaju.

Foto:AAN

Specijalizovani novinari su imali priliku da isprobaju vozila na auto-putu, magistralnom i brdsko-planiskom drumu ali i u zatvorenoj vožnji na poligonu.

 

Pročitajte još: Automobil koji nije na prodaju i NEMA CENU: Ima ih samo 4 na svetu, a onda se začulo REŽANJE "LJUTE MAŠINE" (FOTO)

 

- I ove godine kandidati su veoma izjednačeni pa žiri neće imati ni malo lak posao. Sledi sabiranje utisaka, ocena kandidata da bi uoči Sajma automobila u Beogradu, koji počinje 19. marta, žiri trebalo da donese konačnu odluku - kaže predsednik ovogodišnjeg žirija Aleksandar Tucaković.

Foto:AAN

iri će ove godine, pored Automnobila godine, proglasiti i ekološko vozilo 2020. kao i nagradu za najboljeg "pi-ara" u našoj auto-industriji. Biće dodeljena i specijalna nagrada "Ivan Katunac" za najbolji tekst i fotografiju iz oblasti auto-industrije.

Ovogdišnji žiri čine Aleksandar Tucaković, predsednik (RTS), Dragan Milutinović predsednik Asocijacije automobilskih novinara (RTS), Petar Živković generalni sekretar Asocijacije ("Novosti"), Mladen Radulović (Kurir), Aleksandar Uglješić (D-moušn), Vladica Šljivić (Plam rejs) i Miljan Terzić (Auto Bild).

Titulu je prošle godine osvojio "pežo 508".